sâmbătă, 31 mai 2008

Trip la Gradina Botanica Bucuresti

Revin pe blog dupa 2 saptamani de absenta, cu o serie de fotopoze din Gradina Botanica Bucuresti, unele dintre ele un pic mai altfel decat obisnuitele poze cu flori.
Gradina Botanica din Bucuresti a fost infiintata ca institutie in anul 1860 de catre doctorul Carol Davilla. Dupa 1870 dezvoltarea Gradinii a fost brusc stopata, deoarece terenul pe care era amplasata capatase o alta destinatie si anume parc de agrement pentru familia regala (ce tema de actualitate, nu?)
In anul 1884, profesorul Dimitrie Brandza (al carui nume il si poarta din 1994 Gradina), a reusit sa obtina un nou teren pentru dezvoltarea Gradinii Botanice, teren care corespunde actualului amplasament.
Locatia Gradinii Botanice o puteti vedea aici. Pretul unui bilet de intrare este de 5 RON, taxa foto este tot 5 RON (pentru sere mi se pare ca este 10 RON) si mai exista o taxa speciala pentru foto shutinguri care este de 100 RON/h parca. Daca nu aveti masina proprietate personala, puteti ajunge la ea cu troleibuzele 71, 93, 61, 62 si autobuzele 136, 336, statia Cotroceni.

Asa.... si totusi, scopul si durata vizitei aici: a, da.... pozele....:



Pentru inceput, 3 copaci

Alba ca Zapada si mai multi pitici in fata ei
La solitudeI'm coming after you



2 cu lalele (stiu ca multora le "plac" florile)



Proof of life


Joy



Industralizare in detrimentul spatiului verde (apropo, suntem pe ultimul loc in Europa la spatiu verde pe cap de locuitor)


Mac mac


O papadie si un ciuf de papadie



Si acum intram in seria de poze "mai altfel" pentru Gradina Botanica.
Pentru inceput, locul actiunii:
Si ce era inauntru
o scara prelucrata in 3 moduri (greu sa ma decid care era mai ok, poate ma ajutati voi):


"Sieg Heil"


Pieces of history:

Cam atat pentru acum. Enjoy si dati cu comentatul, va rog :).

3 comentarii:

miChou spunea...

tare mai ales partea „mai interesantă”. dintre scări, mi se pare cea mai în ton a treia prelucrare. şi totuşi.. unde sunt făcute? :D

Silviu spunea...

Multumesc de parere si comentariu, si totusi sunt facute in Gradina Botanica din Bucuresti :)

GIURGIU spunea...

Felicitari pentru imaginile cu "alba ca zapada" (Chamenciparys lawsoniana se numesce arborele , sau Chiparos de balta! :) oricum faine imaginile!