duminică, 29 iunie 2008

Raliul Clujului 21-22.06.08, Cluj

Iata ca a venit timpul si pentru ce-a de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri. Desfasurata in perioada 21-22 iunie 2008 la Cluj, aceasta a fost ultima etapa de asfalt din acest an. Totodata, a reprezentat si ultima sansa pentru Claudiu David de a reintra in lupta pentru titlu dupa cele 2 abandonuri consecutive de la Resita si Hunedoara.
Raliul a fost unul destul de scurt cu doar 8 probe (7 Probe Speciale si o Super Speciala). Zona de desfasurare a probelor este una extrem de spectaculoasa pe care vi-o recomand calduros pentru drumetii, baie si fotografii. Tarnita, Belis, Dangau si, bineinteles Kolozsvár fiind doar cateva dintre atractiile pentru care merita sa faceti o excursie pe acele meleaguri.
Revenind la raliu, prima zi a inregistrat cateva abandonuri, dintre care cel mai insemnat a fost al liderului la general, finlandezul Jarko Miettinen. Abandonuri au inregistrat si Bogdan Marisca si Mihai Leu. In aceste conditii prima treapta a podiumului provizoriu a revenit lui Marco Tempestini, urmat la 4,6 sec de Claudiu David si de Gergo Szabo la 5,4 secunde. Italianul parea sa isi adjudece prima victorie din acest sezon, deoarece a doua zi mai erau o singura proba speciala si superspeciala de la Cora de 1,3 km. Dar Claudiu David si-a dovedit clasa, reusind sa ii ia peste 10 secunde italianului pe speciala, intrand astfel in superspeciala de la Cora cu un avans de 5.7 secunde. In superspeciala nu s-a mai intamplat nici o surpriza, Claudiu reusind prima sa victorie in acest sezon de raliuri.
Clasamentul final: Claudiu David, 07.01.2 urmat de Marco Tempestini la 8.3 sec si Gergo Szabo la 16.8 secunde.
La general conduce in continuare Jarko Miettinen cu 25p, urmat de Marco Tempesta - 22.50p, Dan Girtofan - 22p, Gergo Szabo - 17p, Manuel Mihalache - 14.50p, Claudiu David - 14p.
Din campionat au mai ramas 4 etape de disputat, toate pe macadam.
Cateva fotografii de la eveniment:


Jumatate din echipa castigatoare sufland in fiola inainte de concurs si jumatatea cealalta a echipajului aratand instrumentele de navigatie
Echipajul castigator pe PS1 Tarnita

Victor Baldescu pe PS3 Dangau

Adi Raspopa pe aceeasi proba speciala

Marco Tempestini la start in prima zi

Alex Filip pe superspeciala de la Cora, in a doua zi de concurs

Alin Marginean, pe aceeasi superspeciala


Claudiu David si Mihaela Beldie pe proba ce le va consfinti victoria in Raliul Clujului


Campionul en titre, Dan Girtofan

Gergo Szabo, locul 3 in acest raliu

Organizatorul raliului, Dr. Horatiu Savu

Manu Mihalache


Marius Herascu


Nistor Duval


Remus Hancu

Tempesta


Veteranul Titi


Si fotomodelul competitiei, pejo'ul lui Csongor Szabo




In incheiere, traditionala baie de sampanie si Claudiu cu Mihaela pe podium



Acestea fiind zise, a mai trecut o etapa iar noi ne revedem la Sibiu, pe 18-19 iulie pentru prima etapa pe macadam.

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte frumos prezentat raliul clujului.multa bafta !!!

Silviu spunea...

Multumesc mult Gabi. Nu imi este rusine deloc nici cu ale tale. Vad ca ai ajuns si la o etapa de WRC, sper sa ajung si eu in curand :) Bafta multa
PS: Judecand dupa poza asta: http://www.exclusive-photo.ro/index.php?go=detalii&id=60&poza=1002, cred ca am stat unul langa altul la festivitatea de premiere, sau foarte aproape unul de altul :)